Τα μάτια του Ρα...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑ ...γέννησαν άλλο ένα blog,
το "Σαν τατουάζ"!
Το νέο blog είναι όμως για γερά νεύρα! Δηλαδή:
http://like-tatoo.blogspot.com/

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

"Οι μέν εμέ κτείναντες ομοίων αντιτύχοιεν, Ζευ ξένι'. "

Μάχες! Πολλές μάχες! Εξεταστικές Επιτροπές! Διαφάνεια, απόδοση δικαιοσύνης, συζητήσεις νομοσχεδίων, συνεδριάσεις Βουλής, έρευνα για πολιτικές και ποινικές ευθύνες, τα πήρε, δεν τα πήρε, ποιος τα πήρε, πόσα πήρε...Ονόματα, γιατροί, καλλιτέχνες, δικηγόροι, βατράχια στους δρόμους στη δική τους διαδήλωση, επίκειται σεισμός;, φοροφυγάδες, τράπεζες, καταναλωτικά δάνεια έως και 25οοο ευρουδάκια, για να πάτε σε παραδεισένια νησιά...ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ!
Μελετώ τους πηχαίους τίτλους φυλλάδων, παρακολουθώ τα άνοιγμα και το κλείσιμο παραθύρων, τα τηλεοπτικά δρώμενα και δράματα. Μιλούν, μιλάνε, μιλώ και εγώ και ποιος μ'ακούει...Μ' ακούει κανείς;Στο βρόντο!Το δαχτυλίδι ψάχνουν όλοι...Ποιος τα πήρε, πόσα πήρε, γιατί πήρε τόσα λίγα,γιατί πήρε τόσα πολλά, τα δήλωσε στην εφορία, δεν τα δήλωσε, πού τα πήγε και αν τα πήγε εκεί που λέει, θα τα βρούμε;
Καλέ, με το συμπάθειο...εγώ γιατί κεραυνοβολούμε και νιώθω μια βλάβη στο μυαλό μου; Σύγχυση να το πω; Ε, το λέω. Εγκεφαλικό, ισχαιμικό, πίεση, ουρία, ζάχαρο, νεύρωση;
Όλα αυτά μαζί!Πολλές πληροφορίες και από κοκό τίποτα! ΔΝΤ! Ποιοι είναι καλέ, αυτοί; Αμ η άλλη, η Λέσχη- να δεις πώς τη λένε- μπούρδα-λπεργκ...Α ναι θυμήθηκα: Bilderberg Group, Bilderberg conference, or Bilderberg ...
Κλαμπ κάτι σαν το κλαμπ Εκάλης, δηλαδή; Καλέ ποιοι είναι αυτοί; Πήγε λέει και η Καρβουνοπούλου εκεί, εεε η Διαμαντοπούλου ήθελα να πω, και ο Γιωργήκας και ο Κωστήκας ήταν παλαιότερα εκεί και τους άκουγαν να συζητούν για την τύχη του κοσμάκη.... προβληματισμένους, γιατί-ξέχασα να το πω και αυτό- ανησυχούν πολύ για μας τους θνητούς ... Μμμμ, τώρα εγώ γιατί δεν πείθομαι; Αντί ν' ακολουθώ τις αρχαίες αξίες και τα ιδανικά, όπως το περίφημον : "τοις κοινών ρήμασι πειθόμενοι"... κάτι δε μου κάθεται καλά!
Και καταλήγω στο διάβημα: εκείνο το "των κοινών" δε μου φαίνεται και πολύ κοινόν! Μάλλον "των κείνων", δηλαδή "εκείνων" θα εννοεί! Ποιων όμως; Ούτε ονόματα, ούτε διευθύνσεις, ούτε ένα νούμερο κινητού, βρε αδελφέ. Ο θεός να με συγχωρέσει, αλλά πολύ λακούβα βλέπω και διαισθάνομαι, φίλτατοι αυτόχθονες ιθαγενείς! Το "ρήμασι" πάλι εσάς τι σας λέει; Προστάγματα, μάλιστα! Ποιων και σε ποιους; Δε βρίσκω άνθρωπο να μου απαντήσει και μένα τη φτωχή...Αλλά με αυτό που, πάει έφυγα και σαλπάρω, όπου νά'ναι είναι το "πειθόμενοι"! Εμένα δε με έπεισε και κανείς από δαύτους ότι όλα γίνονται, γιατί δε γίνεται αλλιώς! Μάλλον θα έπρεπε να γράψει εκεί ο επιγραμματογράφος νέας κοπής "πυθόμενοι". Δηλαδή, όχι πεπεισμένοι, αλλά υποχρεωμένοι και
καταχρεωμένοι και ολίγον τι χεσμένοι από το σύστημα, που άλλοι έφτιαξαν για μας, χωρίς εμάς! Λεωνιδάκο μου ακούς;
Εγώ στο δικό μου μνήμα, σκέπτομαι να βάλω ένα άλλο επίγραμμα, πιο φοβερό και τρομερό, κάτι σαν απειλή και κατάρα, για όλους αυτούς τους υπανθρώπους: "Οι μέν εμέ κτείναντες ομοίων αντιτύχοιεν, Ζευ ξένι'. "

Να το μεταφράσω όμως για να μην παρεξηγηθώ:
"Αυτοί που με σκοτώσανε να πάθουνε τα ίδια, Ξένιε Δία..."
Ταιριάζει και στον ελληνικό λαό! Νομίζω...


6 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Κίρκη,
Χαίρεται κανείς ελληνικά εδώ μέσα. Και δεν είμαι κανένας "ελληναράς" απλώς πιστεύω ότι αυτή η γλώωσα είναι το τελειότερο εργαλείο ομιλίας και γραφής που υπάρχει.
Ευτυχώς δε που ή ηγεσίας της χώρας μας την.... χειρίζεται άψογα και νιώθω υπερήφανος.
Το "Οι μέν εμέ κτείναντες ομοίων αντιτύχοιεν, Ζευ ξένι'. " ΕΞΟΧΟ
Να είσαι καλά
Κάτω από το πλαίσιο για το σχόλιο βλέπω το κείμενο που πρέπει να πληκτρολογήσω για γίνει δεκτό και είναι: sharlas. Αστείο μου φαίνεται

ΚΙΡΚΗ είπε...

Φίλτατε Χριστόφορε,
ή καλύτερα: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ...
Εμείς οι απανταχού Έλληνες, οι ΕΛΛΗΝΕΣ
έξω από τα σύνορα, τα στενά που μας έχουν κλείσει οι, κατά καιρούς, σωτήρες μας,
έχουμε -μάλλον- άλλη αίσθηση της γλώσσας!
Με τιμάς κάθε φορά που με επισκέπτεσαι!
Σου εκμυστηρεύομαι και εγώ με τη σειρά μου:
Έχω γεννηθεί σε μια μικρή πόλη του Κογκό, Λουμπουμπάσι, το 1966.
Ήρθα στην Ελλάδα από τύχη και έμεινα από περιέργεια. Όπως και νά'χει σε νιώθω πιο δικό μου άνθρωπο, γιατί Έλληνας γαρ, γεννήθηκες στη Μαύρη ήπειρο...Και εκεί τη "ζούμε" την Ελλάδα πιο πολύ!
Φιλώ σε

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Ω!! Μα με συγκινείς ιδιαίτερα. Έχεις κι εσύ ζήσει τότε την λαχτάρα για την πατρίδα που δεν είχες ακόμη δει. Ομολογώ ότι αφ' ενός μεν δεν ξεχνάω την χώρα που γεννήθηκα και εγώ και οι γονείς μου όμως τούτος εδώ ο τόπος ενώ με πολλάκις με έχει απογοητεύσει εντούτοις τον πονάω.
Η χαρά μου είναι μεγάλη που βρήκα "συνηπειρώτισα"!!

Vaso Mprataki είπε...

Κίρκη
όπως πάντα η γραφή σου καυστική!!!
Συγχαρητήρια γιατί για μια ακόμα φορά τα λες έξω από τα δόντια.
Καιρός να καταλάβουν ότι δεν είμαστε λαός ηλιθίων...

τα φιλιά μου!

Νimertis είπε...

θέλω κι εγώ να συμφωνήσω με τον Χριστόφορο για την άρτια χρήση της ελληνικής στα κείμενά σου φίλη Κίρκη, κάτι που, προσωπικώς τουλάχιστον, με ελκύει και με θέλγει. πως να το κάνουμε, είναι απόλαυση, πέρα από το περιεχόμενο, τη σκέψη, το μεδούλι... κι αυτό μεδούλι δεν είναι; να΄σαι καλά!!

ΚΙΡΚΗ είπε...

* Vaso Mprataki,
πόσο χαίρομαι που με επισκέπτεσαι!
Σ' ευχαριστώ που ήσουν και πάλι εδώ! Συμφωνώ μαζί σου, ναι, πρέπει να πάψουν να μας θεωρούν γένος βεβαρημένο βλακείας!
Φιλί, φίλη μου

*ΝΗΜΕΡΤΗ,
Φίλε μου, ευχαριστώ για το σχόλιο. Αχ και να ήξερες τι τράβηξα μέχρι να μάθω να χειρίζομαι, έστω και στο λίγο τους, αυτά τα ελληνικούλια που ξέρω. Νύχτες, μήνες, χρόνια, γιατί είχα έρθει ως αλλόγλωσση στην πατρίδα μας. Οπότε τα σχόλια ανθρώπων ,όπως εσύ και του Χριστόφορου, είναι για μένα ένα "μπράβο, τώρα πια δεν έχεις το σύνδρομο της Καλομοίρας"!
Φιλί