Τα μάτια του Ρα...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑ ...γέννησαν άλλο ένα blog,
το "Σαν τατουάζ"!
Το νέο blog είναι όμως για γερά νεύρα! Δηλαδή:
http://like-tatoo.blogspot.com/

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ

Όταν ήμουν στο σχολείο, στο μάθημα της Γεωγραφίας μου δίδασκαν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρώπη, ως "κοιτίδα" του πολιτισμού. Έπειτα, στο μάθημα της Ιστορίας έμαθα ότι οι αρχαίοι ημών(;) πρόγονοι είχαν αντισταθεί και αντιστάθηκαν σε κάθε ξένο κατακτητή! Χρειάστηκε να περάσουν 30 περίπου χρόνια για να διαπιστώσω πως, ότι έμαθα, ήταν ψέμματα. Η μόνη αλήθεια στη χώρα τούτη των Βαλκανίων είναι ο Ήλιος. 
Συνειδητοποίησα όμως, καιρό πριν, ότι στη χώρα αυτή κατοικούν ανθρωποπίθηκοι. Έπειτα ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με μια άλλη πραγματικότητα: τη μετάλλαξη, μέσω κοινωνικοπολιτικοοικονομικών εξελίξεων. Οι ανθρωποπίθηκοι, ένας-ένας άρχισαν να μεταλλάσσονται σε πιθήκους. Έτσι, τώρα πια λέω, πως ζω στη χώρα των πιθήκων. Και η χώρα τους μεταμορφώθηκε και αυτή στη γνωστή πλέον Μπανανία!
Οι πίθηκοι είναι όμορφα ζώα και πάντα αγαπητά στους ανθρώπους. Στόλιζαν τους τοίχους αποικιοκρατών τον περασμένο αιώνα οι κεφαλές τους και τα χέρια τους χρησίμευαν για σταχτοδοχεία. Άλλοι πάλι πίθηκοι ψυχαγωγούσαν τους ανθρώπους σε τσίρκα με απίστευτες παραστάσεις που έκαναν κάθε πικραμένο να γελάσει για λίγο και να ξεχάσει τον πόνο του. Άλλοι συλλαμβάνονταν από μωρά και οδηγούνταν σε ζωολογικούς κήπους και επισκέπτες μπαμπάδες τους πετούσαν μπανάνες και τους έδειχναν στα παιδάκια τους:"αυτό είναι ένας πίθηκος".
Ωραία λοιπόν. Καιρός να το δεχτείς.  Η όμορφη τούτη χώρα έχει μεταβληθεί σε τοίχο αποικιοκράτη, σε τσίρκο, σε ζωολογικό κήπο, πάνω και μέσα στον οποίο έχουν στοιβάξει αυτά τα ευγενή κατά τα άλλα θηλαστικά, που άλλοτε κάνουν τις ακίνητες κεφαλές προς τέρψην και ηδονή των αποικιοκρατών λευκών δυτικοευρωπαίων, άλλοτε ανεβάζουν απίστευτα νούμερα με περιοδεύοντες θιάσους τσίρκων, για να χαχανίζουν τα παιδάκια των πλούσιων, πλην ανθρωπιστών ευρωπαίων και άλλοτε τρώνε μια μπανάνα που τους πέταξε ο λευκός κύριος για να μάθει το λευκό του παιδάκι τι είναι ο πίθηκος!
Έι, ψιτ, εσύ, που διαβάζεις το κείμενο αυτό. Μη σουφρώνεις τα χείλη και μη σμίγεις τα φρύδια. Πρέπει να το παραδεχτείς. Είσαι ένας πίθηκος. Πιθηκίζεις. Τρως την μπανάνα που σου πέταξαν. Μάλιστα πάτησες και απάνω στην μπανανόφλουδα. Ναι, σε λίγο θα στολίσεις με την κεφαλή σου και τον τοίχο, τρόπαιο των κερδοσκόπων πρώην αποικιοκρατών, χριστιανών, γνήσιων γόνων των ελέω θεού βασιλιάδων του Μεσαίωνα, και έχεις αρχίσει να κάνεις και τούμπες για να τα βγάλεις πέρα προς τέρψην των πολιτικών που χασκογελάνε με τα χάλια σου και στο κλουβί που σε έχουν βάλει σε δείχνουν με το δάχτυλο και λένε:"Να μια μα'ι'μού"!
Αυτό είσαι και μην το αρνείσαι. Ποιος γνήσιος απόγονος του Λεωνίδα και του Μιλτιάδη, του Περικλή και του Αισχύλου; Κατάντησες ο περίγελος και το παιχνιδάκι, το άθυρμα στα χέρια μιας παγκόσμιας συμμορίας καραμπινάτων κομπιναδόρων. Και αντί να τα πάρεις και να κάμεις χαμό, κάθησες στο κλουβί σου και ... φάε την μπανάνα σου!Μια αγέλη πιθήκων κυβερνιέται από 300 χοίρους και ως δια μαγείας τούτη η χώρα έχει γίνει και φάρμα ζώων, έτοιμα για σφάξιμο! Έτσι, όπως τότε που περίμενες να σε σώσουν οι Ευρωπαίγοι, οι Φράγκοι, οι Λονδρέζοι, οι Ρούσοι και μετά έσφαξες τον αδερφό σου για το πιο ψηλό κλαδί του δένδρου, που σου είχαν βάλει στο κλουβί, αυτοί που σου ρουφούν το μεδούλι.
Λίγοι, πολύ λίγοι, απόμειναν στην πρώην Ελλάδα και νυν Μπανανία, Έλληνες. Οι  περισσότεροι είναι πίθηκοι, 300 όλοι και όλοι χοίροι, βουτηγμένοι στη λάσπη και μια χούφτα Έλληνες βγαίνουν στο δρόμο, φωνάζουν, τρώνε το ξύλο της αρκούδας (αυτό το ζώο ευδοκιμεί μόνο στις τάξεις των ανέργων, των θυμωμένων, των υποψιασμένων, των αντιδραστικών, των ατρόμητων, των αντιστασιακών, των ενημερωμένων, των οργισμένων με την παρουσία και την επέλαση των σωματοφυλάκων-αστυνομικών των ιθυνόντων και κυβερνώντων και χορτάτων τραπεζοεπιχειρηματοεφοπλιστοεργολάβων. Έλληνες είναι μόνο αυτοί που περπατούν στο δρόμο και κραυγάζουν τη συνωμοσία που ξεκίνησε από αυτούς, για να αιχμαλωτίσει όλον τον κόσμο σιγά-σιγά και ύπουλα και να τον μετατρέψει σε ένα απέραντο τσίρκο.
Έλληνας πα να πει, αυτός που δεν κλείνει τα αυτιά του, που δε σφαλνά τα μάτια του, που δε βουλώνει το στόμα του, μα που ακόμα και αν απειλείται η ζωή του, το σβέρκο του δεν τον χαμηλώνει, ούτε σπάζει τη μέση του. Έλληνας πα να πει αυτός που δίνει το παράδειγμα της αντίστασης και που τον ακλουθούνε μετά κα οι άλλοι λαοί σα δουν το Δίκαιο και την Λευτεριά να την υπερασπίζονται οι λίγοι, οι πολύ λίγοι μα εύψυχοι και ευδαίμονες. Εσύ δεν ανήκεις σε αυτούς. Χρόνια σε τα'ί'ζανε και σε παχαίνανε για να επανδρώσεις το τσίρκο τους και το ζωολογικό τους κήπο. Τώρα σκάσε. Τη μοίρα σου τη διάλεξες και έπαιξες την τελευταία σου ζαριά στο σημερινό Ρουβικώνα. Επέλεξες να είσαι οσφυοκάμπτης, τσίρκουλο, να σε δείχνουν με το δάχτυλο και να στο βάζουν κιόλα. Αδιαμαρτύρητα δέχεσαι κάθε μαστίγωμα, όταν διαπιστώσουν πως το  νούμερό σου στο τσίρκο τους δεν τους αποφέρει τα κέρδη που θέλουν.  Άμα γεράσεις, θα σε πωλήσουν σε ζωολογικό κήπο ή θα σε κομματιάσουν για να στολίσεις κάνα τοίχο πάνω από τζάκι, για να' χουν να  διηγούνται παραμύθια για περιπετειώδη σαφάρι τις κρύες και υγρές νύχτες του χειμώνα οι ξενολάτρεις του τόπου και οι μπαγάσηδες οι άποικοι. Και μετά το αξιοζήλευτο ρεζιλίκι σου, ετοιμάζουν και άλλους λαούς ν' ακουμπήσουν με το μαγικό στους ραβδάκι να τους μετατρέψουν σε κάποιο άλλο είδος του ζωικού βασιλείου...αρουραίους, προβατάκια, κοτόπουλα...
Αντέχεις ακόμα να διαβάζεις; Σου τα έχω μαζεμένα και τόσην ώρα σε λέω το κατάντημά σου. Προς το παρόν, το μόνο που ξέρεις είναι να ξεφλουδίζεις και να μασάς μπανάνα. Τρώγε λοιπόν, και σκάσε!

6 σχόλια:

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Αδερφάκι!..

Είμαι εδώ.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Ούτε γελάω. Ούτε σουφρώνω τα χείλη. Τρώω την μπανάνα μου και το φλούδι μαζί για αυξηθεί η παραγωγικότητα όπως μου ζητάνε.

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

επανήλθα..
Ξέρεις, κανονικά θα έπρεπε αν είχαμε φιλότιμο λίγο και ντροπή, όλοι εμείς οι μεσήλικες, να πάμε να πνιγούμε!!!
Αλλά δε έχουμε τίποτα απ' αυτά. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το σκοταδισμό που ρίχνουμε τα παιδιά μας. Είμαστε γελοίοι. Πίθηκοι είναι τιμή μας να είμαστε. Πουλημένοι βολεψάκηδες είμαστε. Της αρπαχτής και του γλυψίματος για μια θεσούλα, δίπλα απ' τ' α....... του ηλίθιου κατεστημένου.
Ντρέπομαι να κοιτάξω το παιδί μου στα μάτια. Φοβάμαι μη με ρωτήσει γιατί τον γέννησα... Τι να του πω; Που σε λίγο τελειώνει τις σπουδές του και πρέπει να ψάχνει για δουλειά και δεν υπάρχει τίποτα. Που αναπνέει μπόχα και δυσωδία. Που τρώει μπόχα και δυσωδία... Τι να του πω;
Στη χώρα των ηλιθίων βρισκόμαστε κι όχι στη χώρα των πιθήκων. Στη χώρα των πουλημένων. Στο τσίρκο της συμφοράς.
Και δε μπορώ να φάω μπανάνες και να σκάω. Όχι, δεν μπορώ! Φτάνει πια!
Ό,τι κατάφερα, μόνη μου το κατάφερα με κόπο πολύ. Και ήμουν πάντα με ψηλά το κεφάλι. Κι έτσι θα πεθάνω. Και σ' όποιον αρέσω.
Έχω γραμμένους και τους νόμους τους τους παράνομους και όλη τους τη βρωμιά.

Με ψηλά το κεφάλι θα πολεμήσω. Όσο μ' αφήσουν...

Βαλκυρία είπε...

respect στο ερωτηματικό μετα το αρχαίοι ημων πρόγονοι


φυσικα συμφωνω απόλυτα
αν και να σου πω και κάτι οι πίθηκοι είναι πολύ μπροστά από εμάς

Vaso Mprataki είπε...

Σε διαβάζω τόση ώρα Κίρκη μου και ειλικρινά έσφιξε η καρδιά μου …ξέρεις γιατί;
γιατί ξέρω ότι έχεις απόλυτο δίκιο…υποκλίνομαι στην πένα σου !!!!!!!
Επίσης συμφωνώ απόλυτα και με το σχόλιο της Ευαγγελίας …νομίζω ότι με κάλυψε απόλυτα …
Την καλησπέρα μου και στις δύο …

ΚΙΡΚΗ είπε...

*ΠΡΟΜΗΘΕΑ!
Σ' ακούω!
Φιλί

*ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ,
εσύ;
δεν το νομίζω!
Φιλί

*ΒΑΛΚΥΡΙΑ,
τα πιθηκάκια τα λατρεύω, τα μεταλλαγμένα δεν αντέχω!
Φιλί

*VASO MPRATAKI,
ξέρω ότι συμφωνείς!Αλλλιώς δε θα ήσουν εδώ!
Φιλί