Τα μάτια του Ρα...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑ ...γέννησαν άλλο ένα blog,
το "Σαν τατουάζ"!
Το νέο blog είναι όμως για γερά νεύρα! Δηλαδή:
http://like-tatoo.blogspot.com/

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Σχήμα ανοιχτής παλάμης!

Οι απέχοντες πολυπληθέστεροι των παρόντων! Εθνικό ρεκόρ, πρωτοτυπία και καινοτομία. Αλλά αυτοί, οι λίγοι, οι τόσο λίγοι δεν πήραν χαμπάρι!
Ή έκαναν πως δεν πήραν. Πάντως... Όσοι ψήφισαν θα το καταλάβουν με τις ριπές των νέων μέτρων, που οσονούπω, θα εκτοξευθούν και θα τους βρουν κατάστηθα, τους μπαγάσηδες!Άσκησαν, νομίζουν, το δημοκρατικό τους καθήκον! Το άκουσα και αυτό και ήρθα και έπεσα τ' ανάσκελα από τα γέλια! Σε ποια δημοκρατία, αλήθεια; Σε αυτήν που βατοπεδινοί και προνιάριοι κυκλοφορούν ακόμα ανάμεσά μας, ελεύθεροι και μας ειρωνεύονται; Σε ποια δημοκρατία, που ο φτωχός πληρώνει ό,τι γλέντησε ο κερδοσκόπος, πλην φίλτατος του πολιτικού τενεκέ;
Πήγατε και ψηφίσατε...Τι και ποιον; Σε ένα σύστημα, από τη ρίζα του σάπιο! Αν, δηλαδή, μελετήσω Ιστορία, δεν το βλέπω; Στην αρχή τα ξενικά κόμματα, μετά ο Μαυροκορδάτος, ο Νέγρης. Στη ρεμούλα πρώτος πρωθυπουργός τούτης της πολύπαθης χώρας ο Κωλέττης...Και πάει ο Καποδίστριας, με βόλι ξαμολημένο από Μαυρομιχαλαίους πρόκριτους, που δε θέλανε ν' αφήσουν τσιφλίκια κι αξιώματα!
Και φτάσαμε ως εδώ, στραβά περπατώντας, δεκαετίες τώρα!
Το πήραν πρέφα το σύστημα αυτό Ρουσόπουλοι και Βουλγαράκηδες, Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες, Πάγκαλοι και Διαμαντοπουλαίοι, Πεταλωτήδες και Παπανδρέοι και κάμαν και αυτοί σε τούτον τον αιώνα το δικό τους γιουρούσι!
Πήγαινε τώρα στο δεύτερο γύρο του στημένου παιχνιδιού τους και αμόλα την ψήφο σου! Και αυτοί χεσμένην την έχουν όπως και την προηγούμενη, όπως και σένα τον ίδιο και το παιδί σου και το μισθό σου και το γείτονα και τη γριά μητέρα του και όλη τη χώρα γενικώς!
Και άντε ξύπνα: Δράσε ή σκάσε! Κατέβα στο δρόμο ή βούλωστο και πάψε να μυξοκλαις, γιατί στο κάτω-κάτω με την ψήφο σου τους κρατάς ακόμα εδώ!

Τους χαιρετισμούς μου
θα σου τους στείλω,
μετά τη Δευτέρα,
μόλις ανακοινωθούν
τα νέα μέτρα και
...θα έχουν το σχήμα ανοιχτής παλάμης!

8 σχόλια:

Καλυψώ είπε...

Αρμέξαμε την επανάσταση φίλε.Αυτόχθονες ραμμένης γης.Δες!Λιγόστεψε τόσο ο ουρανός,που και αυτόν ακόμα, θα τον πωλούν σε αγροτεμάχια.

τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς
επί του καναπεος καθήμενη..

φάσκελο ελήφθη.

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Δεν ξέρω το γιατί,
αλλά μου ήρθε στο μυαλό ένα τραγούδι:
"Να πείτε χαιρετίσματα σε κείνη...."
ή, το :"χαιρετίσματα, λοιπόν, στην εξουσία"...
Χαιρετώ, αγωνιστικά!!!

Βαλκυρία είπε...

Η επανάσταση κατάντησε ανέκδοτο σήμερα συστηματικά και χειραγωγούμενα χρειάζεται μεγάλη ανατροπή στη χρόνια και καλοδιατηρημένη νοοτροπία... Πόσο αισιόδοξος/η είσαι ότι ο Έλληνας έχει τη διάθεση να το κάνει ;

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με ΒΑΛΚΥΡΙΑ. Μα απόλυτα!!

ΚΙΡΚΗ είπε...

*ΚΑΛΥΨΩ μου,
Αν και είσαι καθήμενη επί του ωραιότατου καναπέος σου, ορθά έγραψες.Πάντως το φάσκελο, δεν έχει εσένα ως αποδέκτη!
Φιλί

ΠΡΟΜΗΘΕΑ μου,
Χαιρετώ σε και εγώ αγωνιστικά! Ωραία τούτα τα τραγούδια, όπως και το άλλο:"Άμα τα πάρω, θα πάρω φόρα...!"
Φιλί

ΒΑΛΚΥΡΙΑ μου,
Αν συμβαίνει η Επανάσταση να είναι ανέκδοτο σήμερα από ένα ευφυέστατο σύστημα, φταίει η βολή μας,εμίς δηλαδή.! Ξεβολέψου λοιπόν! Πάντως να ξέρεις ότι ποντάρω στην πείνα, που απλώνεται μέρα με τη μέρα και άμα αρχίσει η κοιλιά να παίζει ταμπούρλο, κάποια στιγμή θα ξεχειλίσει και η οργή!
Υπομονή και εδώ θα είμαστε!
Φιλί

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ μου,
Μην απογοητεύεσαι! Εγώ είμαι απαισιόδοξη για την πορεία που ακολουθούμε ως χώρα βάσει σχεδίων ανίκανων πολιτικάντηδων, που είναι και φαίνονται βασιλικότεροι των βασιλέων. Και τούτη η απαισιοδοξία μου με κάνει αισιόδοξη, ότι αντίδραση θα υπάρξει!
Φιλί

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Ας σταματήσουμε να λέμε λόγια βρε παιδιά!
Μας βολεύει να βλέπουμε την επανάσταση ένα όνειρο μακρινό...
και θέλω να ρωτήσω τη φίλη ΒΑΛΚΥΡΙΑ: Εσύ έχεις διάθεση να την κάνεις; Άσε τον Έλληνα. Εσύ, τι διάθεση έχεις;

Ευχαριστώ και φιλιά!

Βαλκυρία είπε...

Κίρκη και Προμηθέα
η αρχή, κατά την ταπεινή μου γνώμη, για την ίαση μιας πάθησης είναι η παραδοχή της αρρώστιας γι αυτό ανησυχώ για τίποτα άλλο. Εγώ το καταλαβαίνω κι εσείς κι άλλοι 5 πόσο σημασία νομίζετε ότι έχει; Αισιοδοξώ και εγώ ότι θα υπάρξει αντίδραση ορμόμενη από την εξαθλίωση
αυτό είναι το θέμα όμως να μάθω να αντιδρώ μόνο γιατί πεινάω , γιατί έφτασα εδώ που έφτασα ;
Διάθεση έχω και πολύ, κουράστηκα όμως.
Καλό σας απόγευμα :)

ΚΙΡΚΗ είπε...

*ΒΑΛΚΥΡΙΑ μου,
των λίγων των πολύ λίγων είναι συνήθειο η έγερσις, χωρίς κατά ανάγκη την πείνα. Τούτο το παράδοξο είναι που διαφοροποιεί τους λίγους από τους πολλούς. Οι περισσότεροι εγείρονται και εξεγείρονται μόνον όταν πεινάσουν! Νομοτελειακός ο κανόνας αυτός, φιγουράρει σε πολλές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας. Καλώς μας ήρθες στην παρέα μας, εδώ ...στους λίγους, στους πολύ λίγους όμως!
Φιλί! Καλημέεερα!