Τα μάτια του Ρα...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑ ...γέννησαν άλλο ένα blog,
το "Σαν τατουάζ"!
Το νέο blog είναι όμως για γερά νεύρα! Δηλαδή:
http://like-tatoo.blogspot.com/

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

1,2,3, μέτρα.Έρχονται τα νέα Μέτρα!


Λοιπόν εδώ στο Mnimonistan,στην όμορφη χώρα μας, έχουμε βου γύρο (με πίττα του παππού) και άρχισαν ήδη να πέφτουν τα φάσκελα να βρίσκουν αλλήλους! Η αυτοκρατορία της μούντζας  διενεργεί επεκτατικούς πολέμους και η τρομοκρατία της ανοιχτής παλάμης καραδοκεί!

-«Ψήφισες; Πάρε ένα και άλλο ένα, για να μη στο χρωστάω». Ή το ωραιότατο 
-"Φάε μια και άλλη μια, γιατί στις χρωστώ από τις προηγούμενες εκλογές". Φράσεις που έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μορφή πανδημίας. 

Ο GAP και το Σαμάρη εξαφανιαζόλ από τα πάνελ και τα παραθυράκια. Κόβει βόλτες όμως, στην τιβούλα διαφημιστικούλι με τον Ομέρ Πριώνη που κάπου του’ χουν γράψει αυτά που απαγγέλει και αλληθωρίζει, γιατί δεν κοιτά το φακό, αλλά αριστερά(sic) στο χαρτόνι που του σηκώνουν και με μαύρο μαρκαδόρο του έχουν ζωγραφίσει λεξούλες βαρύγδουπες του τύπου «να πάει η πόλη μπροστά» και άλλες τέτοιες αηδίες!
Καλέ, η πόλη μπορεί να πάει μόνη της, χωρίς αυτόν. Μήπως και τόσον καιρό πώς τα βγάζαμε πέρα; Ταυτοχρόνως, ο Σγουρός ο Σίγουρος ποζάρει με μανδύα εθνομάρτυρος και σωτήρος, προσδοκώντας να το σταυρώσετε το παλικάρι, για να προστεθεί και αυτός στο πάνθεο των αγίων μας! Βοήθειά σας, χριστιανοί!Ανάψτε και κανά κερί!

Η δε κουράδα- με το συμπάθειο κοντογειτόνοι μου- στο πεζοδρόμιο έχει γίνει η νέα μοκέτα-μόδα και το γλίστρημα-πατινάζ μάς προετοιμάζει στο καλλιτεχνικό για να λάβουμε μέρος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς. Σαν αυτήν που μας βρήκε και μας λέρωσε  από πίσω με τα νέα μέτρα που είναι τώρα παλιά,γιατί έρχονται τα νέα των νέων μέτρα (εδώ το διαφημιστικό σλόγκαν "λερωθείτε κάνει καλό" δε νομίζω ότι σας πείθει).

-Βαζελίνι, αγάπη μου, χωρίς εσένα δε ζω και το δηλώνω. Εσείς ποια μάρκα αγοράζετε; Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο της εκπομπής 666-999-εκατό. Μετά, ακολουθώντας τις ηχητικές οδηγίες, φωνάξτε το σύνθημα "ο κώλος μας θα φέξει" για την ενεργοποίηση του τηλεφωνητή. Για τα αγγλικά, ψιθυρίστε το "είμαι η Πόπη και τα κάνω όλα".

Άσε το πλήθος των αστέγων "αυξάνεστε και πληθύνεστε" που μετατρέπει σε αυλή των θαυμάτων την Ομόνοια και φέρνει κάτι από την αίγλη και την γκλαμουριά των Παρισίων, για να χαίρεται και ο GAP, που θεωρεί τα Παρίσια εξαιρετικό τουριστικό προορισμό και πετάγεται μετά της συζύγου κάθε ΣουΚού. Το τέκνο, δεν έμαθα, το παίρνει και αυτό μαζί του;
Κατά τ’ άλλα η καλπολογία καλά κρατεί και θυμίζει ιππόδρομο- πρώτος ο Ντορής ή η Αλεπού στο κοτέτσι; Και για τα νέα μέτρα; Ούτε μια τόση δα αναφορούλα; Τίποτις; Καλέ τόσο σκατένια θα είναι και τρομάξαν τα «δημοσιογραφικά λαρρύγια» και οι κορώνες των πολιτικών και δε λένε ή επειδή είναι ο βου γύρος, φοβούνται μήπως μας πέσει βαρύ το τζατζίκι;

Η Ντορίτσα δηλώνει παραθυρωμένη, ότι ετοιμάζει το νέο κόμμα που θα μας ρίξει σε νέο κώμα και που φήμες διαδίδουν ότι θα φέρει το λογότυπο «Ντόρα μαζί σου, η τσέπη μας δική σου».
Το τραγουδάκι πάντως που σκαρώνω, έχει ήδη τους πρώτους στίχους
«1,2,3, μέτρα... (λαλαλάάά)
έρχονται τα νέα Μέτρα...(μουσική με σολίστ το ταμπούρλο)
θα μας πάρουνε και τα μέτρα (εδώ σκάει μύτη η μπάσο κιθάρα)
θα μας χώσουνε στην κάσα (εδώ το κλαρίνο δίνει ρέστα)
από την πολλή τη μάσα». (και στο σημείο αυτό το βιολί κλαίει).

Αυξάνει όμως και το πλήθος των Φουρτουνάτσηδων που δεν ψήφισαν και των Μπουρτουνάτσηδων που φοβούνται ότι τα νέα μέτρα θα τους ψοφήσουν και λίγο-λίγο σβήνει ο απόηχος της μισής παροιμίας «Άι Νικόλα βοήθα με» και ακούγεται όλο και πιο πολύ το 2ο σκέλος της «κούνα και συ το χέρι σου». Και αν δεν το κουνήσεις σε γροθιά προς τα πάνω, κούνα το πάνω- κάτω! Και αυτό κάτι σημαίνει...
Χανουμάκια μου καλά, το δικό μας δελτίο ειδήσεων έλαβε τέλος. Την ιδιοκτήτρια του καναλιού θα την βρείτε τη Δευτέρα στις 6 μουμου, να πεζοδρομεί μεταξύ Πεδίον του Άρεος (άμα δεν ξέρετε πού πέφτει τούτο το Πεδίο, βάλτε μπροστά το gps σας) και Πατησίων, (που καιρό τώρα απαιτεί να μετονομαστεί η Λεωφόρος αύτη σε «Πατείς με Πατώ σε» )αν και ο "κακός ο λύκος" δεν είναι εδώ, αλλά κόβει, χρόνια τώρα, λάσπη στην παραπάνω Πλατεία του νεκρού Συντάγματος!
Άμα μπορέσετε και ξυπνήσετε από το λήθαργο του μεσημεριάτικου ύπνου και αν φάγατε το κολατσό σας και δεν παίζει κάτι ενδιαφέρον για σας η τιβί σας και θέλετε και κυρίως, αν έχετε τα κότσια να φωνάξετε αυτό που καιρό ψιθυρίζετε, κάντε τον κόπο και κατεβείτε μια ολιά από εκεί, γιατί το παντελόνι σάς το πήραν. Μη σας πάρουν και το σώβρακο, τώρα.
Γειά σας, βρε χαζά μου και Á bientôt…

Και μην ξεχνάτε καλέ! Σύνθημά μας το "Σκάστε ή δράστε".
Μπάι Μπάι!!!

Αχ, αχ!!! Και μία είδηση που μας ήρθε μόλις τώρα! Την ιδιοκτήτρια του καναλιού θα τη βρείτε τη Δευτέρα, όχι στο Πεδίο, αλλά στην πλατεία με εκείνο το γερασμένο, πλην νεκρό, Σύνταγμα, γιατί τα πρόβατα, λοξοδρόμησαν και αποφάσισαν να βελάξουν αλλού, κυνηγώντας τον "κακό λύκο"που αναφέραμε πιο πάνω. Για την ώρα της μάζωξης, δεν παίρνουμε όρκο, αλλά θα είναι ή πρωί ή απόγευμα. Με τις υγειές σας, καλήν αντάμωση-άμα ξεκουνηθείτε- και καλά βελάσματα!

4 σχόλια:

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Λοιπόν, το τραγουδάκι σου, θα γίνει μεγάλο σουξέ. Λέω, να το δώσεις στη Στέλλα την Μπεζαντάκου να το τραγουδήσει και να παίζει την ώρα που η Τζούλια η Αλεξανδράτου θα το παίζει. Να πιάσει και τόπο, βρε!
Τώρα, για τα άλλα, τα ψοφίσματα που λες, εγώ βόσκω πρόβατα, μη με μπερδεύεις μ' αυτά τα πράγματα. Το πολύ πολύ να ξαμολύσω τα πρόβατα στη βουλή να στήσουν τη δημοκρατία. Ξέρουν απ' αυτά τα ζωντανά μου, εγώ δεν ξέρω...

Φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Τι να σου πω είσαι απίθανη. Εχει δίκιο ο Πυρφόρος. Η πέννα όμως σπάει κόκκαλα. Που να τσακίσουν!!!

ΑνωΡά7 είπε...

Τα νέα μέτρα έρχονται ναι...αλλά έμας δεν έχουν δει ακόμα πως ερχόμαστε...όλοι μαζί μία και καλή.
καιρός εγγύς!!!



Φιλί γλυκό!!!

ΚΙΡΚΗ είπε...

*ΠΡΟΜΗΘΕΑ,
αλήθεια το πιστεύεις ότι θα έχει σουξέ το τραγουδάκι μου;
Θα το προωθήσω, αλλά όνειρό μου είναι η χορωδία των "300", να το τραγουδήσει στο Μέγαρο!
Τα πρόβατα πάντως, τελειώνουν όπου νά' ναι! Θα πετάξουν από πάνω τους την προβιά και θα φανεί ο λύκος που κρύβουν!
Έσω έτοιμος!
Φιλί

*ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ,
φταίει η πέννα, όχι εγώ για ό,τι γράφεται εδώ!Πάντως έχεις δίκιο! Όπου νά' ναι θα ακουστεί και το "κρατς" από κόκκαλα που σπάνε! Και δε θα είναι τα δικά μας!
Φιλί τρυφερό

*ΑΝΩΡΑ7,
Μέσα είσαι! Άμα μας δουν όλους μαζί θα φεύγουν σαν τα ποντίκια! Έχω δε, ένα υπέροχο ποντικοφάρμακο στο σπίτι μου και το φυλάω σαν κόρη οφθαλμού, γιατί είμαι σίγουρη ότι όπου νά 'ναι θα μας χρειαστεί!
Τέλος με τα ποντίκια, να ανασάνουμε βρε αδελφέ και εμείς. Ο υπόνομος με τα ποντίκια του, θα πάψει να μας ενοχλεί και αυτός και η μπόχα που αναδύει!
Φιλί γλυκό