Τα μάτια του Ρα...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑ ...γέννησαν άλλο ένα blog,
το "Σαν τατουάζ"!
Το νέο blog είναι όμως για γερά νεύρα! Δηλαδή:
http://like-tatoo.blogspot.com/

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Έγινε ανασχηματισμός, καζινοσυγχωριανοί μου!

Επεξήγηση εικόνας:Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΡΟ'Ι'ΟΝ ΕΙΝΑΙ ...ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ!!

(Σημ:Το βρήκα σε ιστοσελίδα και το μεταφέρω μαζί με σκέψεις που , ως κατάρα, μου καρφώθηκαν στο μυαλό, μόλις είδα τούτη τη φωτό και συγκλονίστηκα)

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ πάλι, που λέει και ο κ.κ. Πρωθυπουργός μας, έγινε ο ανασχηματισμός, η αναδόμηση της κυβέρνησης των Ελλήνων, μήπως και σωθούν τα προσχήματα, γιατί οι ελπίδες έχουν εξανεμιστεί από καιρό και πάει, τις πήρε το μαύρο σύννεφο, που λέει και ο ποιητής.
Είδα και τι δεν είδα η κακομοίρα χτες. Τι μετακόμιση, τι ανακαίνιση ήτο αυτή; Πήρε τον ένα και τον πήγε αλλού. Έπιασε τον άλλο από το αυτί και τον μετέφερε παραπέρα.Ε, και κάποιους τους πήρε ο διάολος...
Σαν εκείνον, που τον είδα, νομίζω καβάλα σε ένα αλογάκι ξύλινο, να κυνηγά σκούφους, πάνω στο καρουζέλ που είχαν ξεμείνει και τους πήρε ο άνεμος από τα Χριστούγεννα! Αυτούς, καλέ, με τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν στο μπροστινό μέρος.
Έβαλε και εκείνον τον παλιό του Τουρισμού, με φακό να φορά μια κίτρινη κάσκα και με όλα τα μπιχλιμπίδια (σκοινιά, σουγιαδάκι, τσαπάκι...)ν' ανακαλύψει τι τέρατα και νυχτερίδες κρύβει το Σπήλαιον της Παιδείας,αααα...και Θρησκευμάτων! Πού κολλάει το "θρησκευμάτων" ποτέ μου δεν εννόησα, με το φτωχό,φτωχότατο μυαλό μου.
Πάντως, ήρθα και μπερδεύτηκα με όλη αυτήν την τράπουλα που τόσο καλά την ανακάτεψε ο Μεγάλος! Ήρθε και ηΕλλαδίτσα και μου θύμισε το καζίνο στην Πάρνηθα, αυτό, που όλο το βουνό λαμπάδιασε και κάηκε απ' άκρη σε άκρη, και ούτε τούβλο του δεν τσουρουφλίστηκε! Καζινοχώρα αθάνατη!
Αλλά εκείνο το χρυσό μου το πουλάκι, που για 17 χρόνια είχε φάει βουρδουλιές στο σαμάρι από τον ακατονόμαστο το γρουσούζι-φτου,φτου, να φτύσω και τον κόρφο μου-και τώρα έγινε αναπάντεχα, για τον ίδιο, υπουργός, το χάρηκα! Έπιτέλους, το σαμάρι τού πήγαινε χάρμα. Θα πάω να του αγοράσω και κουδουνάκια και μπλε χαντρούλες και θα πεταχτώ μέχρι το Υπουργείο Πολιτισμού- που μένω και κοντά- να του τα δώσω, μπας και το προφυλάξουν από το μάτι το κακό και από τη ζούλια της χαρχαλοοικογένειας!
Έπειτα ήρθαν και οι δηλώσεις! Θα κόψουν,λέει, τα περιττά έξοδα οι υπουργοί του και θα τα περιορίσουν στα απολύτως αναγκαία! Αν δω μέσα στο ίδιο βαγόνι του μετρό με μένα,κάποιον από τους υπουργούς να πηγαίνει στη Βουλή...θ' ανοίξω την πόρτα εν κινήσει και θα πηδήξω,σας το δηλώνω ειλικρινώς!!!
Αλλά, τώρα που το σκέπτομαι...όχι αυτόν τον μπούσουλα θα τον εγκαταλείψω, αφού το να συνευρεθώ έστω και μερικά λεπτά με έναν από τους εφιάλτες της αναδόμησης, δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να συμβεί! Όχι γιατί θα πάψω να παίρνω το μετρό, αλλά γιατί, άμα ο κόλος σου συνηθίσει να κάθεται σε πολυθρόνες από δέρμα ελαφιού ή στο δερμάτινο σαλόνι μιας Μερτσεντές αλεξίσφαιρης, δύσκολα κάθεται όρθιος στο ένα πόδι,αν ο συρμός είναι τίγκα στον κοσμάκη!
Άμα έχει μάθει να σκουπίζεται με τόνους κολόχαρτο,για να βγει και η σεζόν των συνεδριάσεων του κυβερνητικού επιτελείου και της βουλής, πού καιρός να σκεφτεί, να διαλογιστεί, να συνειδητοποιήσει ότι 5-6 χρόνια τώρα, τόσοι κόλοι μαζεμένοι άλλο δεν έκαναν, παρά να χέζουν τον αγλέορα που έφαγαν, την ίδια ώρα που ξεφύλλιζαν ένα τεύχος του playboy, με τα παντελόνια κατεβασμένα!Αδιάψευστος μάρτυρας και η φωτό που παραθέτω!
Αλίμονο τι μας περιμένει το 2009 καζινοσυγχωριανοί μου!

18 σχόλια:

ΑνωΡά7 είπε...

Ροζ,μαύρες,κίτρινες κηλίδες...

Ετσι κι εδώ.Στην αρχή εμφανίστηκαν στους τοίχους των υπουργείων μικρές κιλήδες σαν ροζ καρδούλες.Τις πρώτες μέρες κανείς δεν έδωσε σημασία,μερικοί μάλιστα νόμισαν πως ήταν κάποια εικαστική παρέμβαση,αφού στα υπουργεία όλα μπορούν να συμβούν.Καθώς όμως οι κιλήδες όλο και μεγάλωναν και αυξάνονταν σε αριθμό,υπάλληλοι και επισκέπτες άρχισαν να ανησυχούν.Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν μια καθαρίστρια πήρε να καθαρίσει μια τεράστια σκουρόχρωμη στάμπα δίπλα στο γραφείο του κ.υπουργού.Την ώρα,λένε,που η γυναίκα έβγαλε τα απορρυπαντικά της,η κιλήδα αγρίεψε και την έλουσε από την κορφή ως τα νύχια.Δημιουργήθηκε πανικός,ήρθαν ειδικοί καθαριστές,αλλά το κακό είχε φουντώσει:οι τρυφερές ροζ καρδούλες ξεχείλωναν,άλλαζαν χρώματα και έπεφταν με δεμονικό τρόπο πάνω στους ανθρώπους...

Τι σου θυμίζει για πε;;;

φιλιά πολλά και μια αγκαλιά!!!

ΚΙΡΚΗ είπε...

*ΑΝΩΡΑ7,
πολλά μου θυμίζει αυτό το απόσπασμα του κειμένου που γράφεις εδώ! Τελικά πολλά από όσα έχουν γραφεί είναι διαχρονικά και ας έχουν περάσει χρόνια! Και οι κηλίδες που μας ζώνουν,κοντεύουν να μας κουκουλώσουν! Καλέ, ποιος θα μας σώσει απ' τους αυτεπάγγελτους ΣΩΤΗΡΕΣ;
Φιλιά άπειρα και μια ζεστή αγκαλιά

Αλητισσα είπε...

Δεν ξέρω αν έχ κάτι να συμπληρώσω μιας και νιώθω ότι με κάλυψες..
Δύσκολα χρόνια πέρσαν κι ακόμα πιο δύσκολα έρχονται..
Το κακό είναι ότι μέσα στο κλίμα της απαξίωσης που ζούμε μοιραία είμαστε εξίσου χαμένοι..
Τι εννοώ;
Το να κάνουμε διαπιστώσεις είναι το πλέον εύκολο και προσιτό σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο..
Το θέμα είναι ότι δεν αλλάζει τίποτα, διότι απλά συντηρούμε τους αχόρταγους κάνοντας τους κριτική που ούτε καν κάνει το αυτί τους να ιδρώνει καθώς μέσα τους λένε: "Πάλι με χρόνια με καιρούς πα΄λι δικά μας θα 'ναι"..
Το σπουδαίο είναι να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη μας ως πολίτες ( και έχουμε δύναμη γιατί ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα) και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα ο καθένας μας αρχικά στο μικρόκοσμο του και μετά ομαδικά στη χώρα μας..
Αυτό που νιώθω πως λείπει απ' αυτή τη χώρα είναι η ομαδικότητα και η ανιδιοτέλεια..έτσι μας γαλουχήσανε γιατί τους συνέφερε να είμαστε διασπασμένοι μέσω του προσωπικού συμφέροντος ώστε να μασανε με 100 μασέλες..
Ας ενωθούμε ως πολίτες της ίδιας χώρας με κοινή γραμμή και κοινούς στόχους και θα σου πω εγώ ποιός τολμάει μετά να κλέψει και να ε΄χει τόσο θράσσος..
Οι πλούσιοι ειναι οι λίγοι..αυτό πρέπει να καταλάβουμε και να σταματήσουμε να τους συντηρούμε..

Να Το Σκεφτώ λίγο; είπε...

Nάτο και το κωλόχαρτο!!!
Είδες τί όμορφα που συμπληρώνει η μια την άλλη;
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

ΚΙΡΚΗ είπε...

*ΑΛΗΤΙΣΣΑ μου, μια μεγάλη καλημέρα!
Συμφωνώ μαζί σου, αλλά δεν ξέρω πότε θα καταλάβουμε ότι αυτή η διάσπαση που έχουν κατορθώσει να μας κάνουν, μόνο εμάς βλάπτει!Δεν ξέρω πότε ως λαός θα πάψουμε να θεωρούμε τον αλτρουιστή βλάκα, τον αλληλέγγυο ανόητο και τον άνθρωπο της προσφοράς ηλίθιο! Φταίμε και εμείς, συνεπώς, για την κατάντια της χώρας μας. Αλλά, το φαινόμενο είναι παγκόσμιο,αφού στη Γάζα σκοτώνουν παιδιά και γυναίκες, στην Αμερική ο αριθμός ανέργων αυξάνεται κάθε ώρα, στην Τουρκία η φτώχεια πορεύεται χέρι-χέρι με τον εθνικισμό, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.
Χρειάζεται κάτι ή κάποιος να μας κινητοποιήσει! Προς το παρόν ζούμε χρόνους "Ιερής Συμμαχίας" σε παγκόσμιο επίπεδο!
Φιλιά, φιλεναδούλα

*ΤΕΛΩΝΙ ΤΡΕΛΩΝΙ μου,
ΤΟ δικό σου "χέστηκε" με προκάλεσε συνειρμικά. Και αφού βρήκα τη φωτό, σκέφτηκα το "σκούπισμα"! Αλήθεια, ποιο πρωινό μπορείς να βρεθούμε στη γειτονιά μας;
Φιλιά γειτονάκι

Να Το Σκεφτώ λίγο; είπε...

Την Πέφτη, ομορφιά μου.
Πως σου φαίνεται, σου κάνει;;;

ΚΙΡΚΗ είπε...

*ΤΕΛΩΝΙ ΤΡΕΛΩΝΙ μου, μια χαρά η Πέμφτη μου πέφτει! Είναι καλά στο γύρω γύρω της Βικτώριας κατά τις 12μμ;
Φιλιά γειτνιακά

Άθεος είπε...

Εμένα;
Χωρίς εμένα;
Με βολεύει εκείνη η ώρα!

Άθεος είπε...

Ούτε Χρόνια Πολλά πέρασες να μας πεις για τα γεννέθλια του blog, ούτε ένα σχόλιο για τα παιδάκια που σκοτώνουν στη Γάζα!

Άθεος είπε...

Από το προηγούμενο μήνυμα έφαγα μια φράση.
Σου τη στέλνω τώρα
«Από τότε που ερωτεύτηκες… σε χάσαμε!»

Ανώνυμος είπε...

Είδα φως και μπήκα...

Τι λατρεμένο ιστολόγιο είναι αυτό για τις a-akakioules μου... και δεν μου λέτε τίποτα βρε;

Για το κείμενο τι να πω βρε παιδιά! Μία από τα ίδια τι να σχολιάσω τα ασχολίαστα;

Αλλά το χαρτί υγείας; Ναι! Θα μας χρειαστεί! Σαφώς και σίγουρα.

Καλό βραδάκι

ΚΙΡΚΗ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Άθεος είπε...

Να κι άλλος ένας άνδρας!

Να Το Σκεφτώ λίγο; είπε...

Κίρκη όλα οκ!Πώς θα γνωριστούμε;

Αθεούλη μου, πέρασα απ το θέμα και ομολογώ ότι βοήθησε αρκετά, γιατί πραγματικά δεν ήξερα λεπτομέρειες και να φανταστείς χτές το βράδυ το συζητάγαμε με έναν φίλο, προσπαθώντας να βρούμε μιαν άκρη.
Μου είπε κι εκείνος ότι γνώριζε σχετικά και κάπως κατάλαβα.Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί πάντοτε θα πρέπει να την πληρώνουν αθώοι για τις μαλακιές αλλωνών,Θα μου πείς βασικός κανόνας για την διατήρηση αυτής της σκατίλας,(να και το κωλόχαρτο που κολλάει)και το πιο γαμημένο απ όλα είναι,'οτι μερικοί δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, τι σημαίνει να σαι χωμένος στα σκατά(και με την κυριολεκτική εννοια)και τελος πα΄ντων δε μπορώ γιατί πορώνομαι τελείως,δε με νοιάζει για κανέναν, μόνο για τα παιδιά που δε φταίνε σε ΤΙΠΟΤΑ, σε Τίποτα όμως, με όλη τη σημασία της λέξεως και απ όλα το χειρότερο είναι, πως ότι κ αν κάνης ότι κι άν πείς,πάλι τα ίδια θα γίνουν Δηλαδή τι να πώ τώρα!!
Κι εγώ στην απ έξω είμαι, απ την τηλεόραση τα βλέπω, τ ακούω κι εγώ βολεμένη είμαι, δεν έχω βιώσει κάποιον πόλεμοΣίγουρα κι εμείς πληρώνουμε κάποιες μαλακίες αλλώνων, αλλά όχι κι έτσι Στην Ψύχρα ρε πούστη μου, γιατί;Για τα εδάφη;Που στην τελική δεν ανήκουν σε κανέναν;Όλοι στο χώμα θα καταλήξουμε ρε γαμώτο, γιατί έτσι!!
ΟΧΙ ΕΤΣΙ!!!δΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΤΣΙ!!!
Τι να κάνουμε, πές μου,δεν ξέρω!!!

ΚΙΡΚΗ είπε...

*ΟΔΟΙΠΟΡΕ και συνοδοιπόρε...
φίλε και εσύ ανείδωτε!
Καλώς ήρθες στο σπίτι μου!Σε ευχαριστώ από καρδιάς. Τώρα το έχεις το κλειδί. Τώρα θα βρίσκεις πάντα μια κούπα με αχνιστό καφέ για τις δύσκολες και κρύες νύχτες και τούτου του χειμώνα!
Μια αγκαλιά μεγάλη...

Ο φίλος σου είπε...

Να έρθω κι εγώ ο ανείδωτος για καφέ;

ΚΙΡΚΗ είπε...

*ΦΙΛΕ και εσύ ανείδωτε, καλώς όρισες στο σπιτικό μου!Τον καφέ σου πώς τον πίνεις; Γλυκό, μέτριο ή σκέτο;
Φιλιά με φιλία

Ο φίλος σου είπε...

Θα σου πω την Κυριακή στου Φλόκα!