Τα μάτια του Ρα...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑ ...γέννησαν άλλο ένα blog,
το "Σαν τατουάζ"!
Το νέο blog είναι όμως για γερά νεύρα! Δηλαδή:
http://like-tatoo.blogspot.com/

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ είτε παίδες βαρβάρων...

   Είτε παίδες Ελλήνων είτε παίδες βαρβάρων, πάντως όλοι μετείχαν στα προχθεσινά γεγονότα του Αλέξη μας... οι από εδώ και οι από εκεί, όλοι φάνηκαν πιστοί στην παροιμία: "Άι-Νικόλα βοήθα μας, κούνα και συ το χέρι σου".
   Βρέθηκα και εγώ ανάμεσα σε παλιούς φίλους, που έχουν όμως τα μισά μου χρόνια και ανταμώσαμε όχι πια μπροστά σε θρανίο, αλλά στο δρόμο και τα κουβεντιάσαμε ίσος προς ίσο, κει στο δρόμο,στο πεζοδρόμιο. Κυριαρχούσε η φράση "πώς και ποιος μας έκανε έτσι τον κόσμο" και εγώ απλώς πρόσθετα πως έτσι ήταν πάντα, μόνο που τώρα η υποκρισία, το ψευδές και η παραπληροφόρηση δεν κρύβονται από τα μάτια των εφήβων και των νέων.
   Είδα εκείνη την ημέρα...και τι δεν είδα. Είδα ασφ-αλήτες και μου θύμισαν "παλιές" καλές ημέρες(δοσίλογους των Ες-Ες, μετά ρουφιάνους της Χούντας) να κυκλοφορούν ανάμεσα στα παιδιά μας και να ενημερώνουν το κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείο "Προστασίας" του πολίτη. Είδα και ελικόπτερο της αστυνομίας να παρακολουθεί αφ'υψηλού και να θωπεύει με τον προβολέα του τον κόσμο των παιδιών κάτω. Είδα τα ΜΑΤάκια να χτυπούν απρόκλητα πλήθος παιδιών, μόνο και μόνο επειδή φοβούνται να έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια: πως τούτος ο νεκρός ήταν πράξη δικού τους ανθρώπου και πως τρομοκρατούνται με την ιδέα πως μπορεί να γίνει έθος η θύμηση του Αλέξη. Είδα, είδα, είδα.
   Είδα πιριτσικαρία να έχει γράψει στα παλιά της υποδήματα το γκλοπ το δακρυγόνο και την κρότου λάμψης και να χύνεται λεφούσι ολάκερο και να ζητά πέρα από τη μνήμη για τον Αλέξη, ό,τι τώρα συνεχίζουν να της αρνούνται πεισματικά οι καρεκλοκένταυροι: αξιοπρεπές μέλλον. Είδα μια νεολαία που έχει χεσμένα τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης! Που αλληλοενημερώνεται, που δεν περιμένει την Τρέμη και την κάθε τρεμούλα να μάθει τι συμβαίνει γύρω της και τι αποφασίζουν γι' αυτήν χωρίς αυτήν! Είδα παιδιά από σχολεία, αλλά είδα δίπλα τους και μεσόκοπους που δεν ξέχασαν, ούτε έθαψαν τη νεανική τους καρδιά! Ως και τον αδερφό της Μελίνας μας είδα με το μπαστούνι του να περπατά αγέρωχος και στητός, αν και τα μάτια του ήταν δακρυσμένα από τα δακρυγόνα!
   'Επειτα πήγα και από το σημείο που εκτελέστηκε ο Αλέξης. Παιδιά και έφηβοι, φοιτητές και μερικοί πιο μεγάλοι περνούσαν και άφηναν ένα σημείωμα, ένα κεράκι και ένα λουλούδι. Έμαθα πως τα παιδιά και κάποιοι- όχι πολλοί ακόμα είναι η αλήθεια!- δεν τα ξεγελάς, δεν τους ξεγελάς με top master και άλλες τέτοιες μπούρδες.
   Είδα όμως και από κοντά το ντου των ΜΑΤ γύρω από την πλατεία των Εξαρχείων, χωρίς λόγο να σκάνε μύτη για να προκαλέσουν τους νεαρούς και ν' αρχίσουν οι συμπλοκές. Είδα την ιδιαίτερα προκλητική στάση τους και έμαθα πως επισκέφτηκαν και το σημείο εκτέλεσης του Αλέξη και με κλωτσιές και χτυπήματα με τα γκλοπς τους διέλυσαν ό,τι είχαν αφήσει εκεί πριν λίγο τα παιδιά! Αυτό ήταν που ξεσήκωσε τους νεαρούς και άρχισαν και αυτοί να επιτίθενται με πέτρες! Τα δακρυγόνα που έπεσαν μετέτρεπαν την περιοχή σε θάλαμο αερίων, αλλά τα ΜΑΤάκια φορούσαν τις μασκούλες τους και...όλα καλά!
Έμαθα όμως και για τις εναλλακτικές αντιδράσεις των νέων, όπως είναι και αυτή που σημειώνεται παρακάτω:

   Μέλη της Greek Hacking Scene πραγματοποίησαν επιτυχημένη επίθεση XSS (cross site scripting) στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, με το παρακάτω μήνυμα: Οι χάκερ dr0pper και kondor, μέλοι της Greek Hacking Scene τιμούν με τον δικό τους τρόπο την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μέσα από το site του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων εκφράζουν τα συλληπητήριά τους για τον άδικο χαμό του...

   Ως γνήσιοι παίδες Ελλήνων, τούτα τα παιδιά αντιδρούν και αντιστέκονται και χαίρομαι που δεν έχουν βολευτεί στον καναπέ και δε βλέπουν την ναρκωτική οθόνη! Οι άλλοι παίδες, αυτοί των βαρβάρων, με προβληματίζουν. Λένε ότι υπηρετούν την έννομη τάξη της χώρας μας, αλλά στην ουσία εξυπηρετούν τους 300, που έφαγαν, τρώνε και συνεχίζουν να τρώνε από εμάς και σε λίγο και εμάς! Και αυτό το αναφέρω γιατί, οι χυδαίες εκφράσεις τους, η βία και η επιθετικότητα, η συμπεριφορά τους ολόκληρη διέπεται από την αντίδραση που έχουν και τα γουρουνάκια, μόλις δουν ότι βρέχει. Μαζεύονται γύρω από μια λακούβα και περιμένουν να πλημμυρίσει από νερό για να κυλιστούν στη λάσπη. Και τούτα τα ανθρωπάρια, δεν μπορεί να είναι γόνοι Ελλήνων, έτσι που τους αρέσει να σέρνουν και να κυλούν ανθρώπους γέρους και νέους στην άσφαλτο χτυπώντας τους ανελέητα! Αμαυρώνουν τη φήμη και την ιστορία, τον ίδιο μας τον πολιτισμό. Γι' αυτό και θεωρώ ότι είναι γνήσιοι παίδες βαρβάρων, που ξέμειναν πίσω ως απόγονοι όλων εκείνων των βαρβάρων, που κατά καιρούς λεηλατούσαν και επιχειρούσαν να εξαφανίσουν κάθε θύλακα αντίστασης των Ελλήνων. Αμ δε! Δεν τους πέρασε ούτε τότε, ούτε και θα τους περάσει και τώρα!

3 σχόλια:

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Αδέρφι μου,

γενναία ελληνική η ψυχή σου!

Ασυμβίβαστη και απροσκύνητη!
Στις φλέβες μας το ίδιο αίμα αγριεύει το νου μας..
Είμαι εδώ! Και θα νικήσουμε!

Νimertis είπε...

Ως γνήσιοι παίδες Ελλήνων, τούτα τα παιδιά αντιδρούν και αντιστέκονται και χαίρομαι που δεν έχουν βολευτεί στον καναπέ και δε βλέπουν την ναρκωτική οθόνη!

με γέμισες αισιοδοξία Κίρκη μου! να σαι καλά! καλησπέρα!

ΚΙΡΚΗ είπε...

*Προμηθέα,
δεν ξέρω αν το γενναία ψυχή μου ταιριάζει! Απλώς μεταφέρω ό,τι είδα, ό,τι ένιωσα! Πάντως χαίρομαι που είσαι αγριεμένη όπως εγώ!
Φιλί και ΝΑΙ, θα νικήσουμε!

Nημερτή μου,
νιώθω τύψεις που τόσον καιρό δεν καταφέρνω, δεν έχω χρόνο να σε παρακολουθώ! Είναι καταιγιστικές οι εξελίξεις και τα όσα συμβαίνουν γύρω μας που τρέχω και δεν προλαβαίνω! Όμως το γεγονός ότι έρχεσαι στο "σπιτικό" μου είναι μεγάλη τιμή για μένα και να ξέρεις ότι, αν και δε σε γνωρίζω προσωπικά, νιώθω πως δεν είμαι η μόνη που έχει αυτές τις σκέψεις, και έτσι πνίγεται η μοναξιά μου!
Φιλί θερμό και χάρηκα που, έστω και λίγο, σε γέμισα αισιοδοξία!