Τα μάτια του Ρα...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑ ...γέννησαν άλλο ένα blog,
το "Σαν τατουάζ"!
Το νέο blog είναι όμως για γερά νεύρα! Δηλαδή:
http://like-tatoo.blogspot.com/

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Άρχισαν τα όργανα! Ελήφθη το μήνυμα;

Τι την ήθελα εκείνη την ανάρτηση με τον Πάγκακο που είχε τίτλο "Πάλι καλά που δεν έφαγε και ξύλο!";Δυο-τρεις μέρες έφταναν για να λειτουργήσω και εδώ κασσανδρικά, που λένε και κάτι φίλοι μου! Χτες της έφαγε ο Κωστής Χατζηδάκης! Όχι, δεν τον έδειραν κουκουλοφόροι, ούτε γνωστοί-άγνωστοι, ούτε τα ΜΑΤ, που τους διαδηλωτές σαπίζουν στο ξύλο και τα δακρυγόνα, ούτε εξαγριωμένοι νεαροί. Τον έδειραν παλιοί ψηφοφόροι, μεσήλικες, άνθρωποι που στενάζουν κάτω από το βάρος των απολύσεων, των μειωμένων μισθών, των συντάξεων ελεημοσύνης, που βιώνουν τώρα την καταστρατήγηση κάθε εργατικού δικαιώματος, που με κόπο και ιδρώτα και αγώνες κατακτήθηκαν με προσπάθειες δεκαετιών! Τον ξυλοφόρτωσαν, γιατί στο πρόσωπό του είδαν όλη τη σαπίλα, τα σκάνδαλα, τις μίζες, τη ρεμούλα, την κομπίνα ολόκληρου του πολιτικού μας συστήματος. Τον χτύπησαν, γιατί αυτόν βρήκαν μπροστά τους. Αν έβλεπαν κάποιον άλλο πολιτικό, πάλι το ίδιο, νομίζω, θα έκαναν. Δε δικαιολογώ, αιτιολογώ τη στάση τους και την πράξη τους.
Δεν μπορώ βέβαια να πω και εγώ ότι λυπήθηκα. Όσοι, με απαξίωση της ζωής και της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας και της τιμής ολόκληρου λαού, συνεχίζουν να κάθονται στα έδρανα του κράτους της Βουλής και δε δίνουν δεκάρα για το τι συμβαίνει στην κοινωνία, πρέπει να λογοδοτήσουν. Αλλά ποιο Σύνταγμα και ποιοι νόμοι θα τους φέρουν ενώπιον των ευθυνών τους, αφού και το Σύνταγμα και τους νόμους τους έχουν κόψει και ράψει στα μέτρα τους και βρίσκονται μόνιμα στο απυρόβλητο, ενώ όποτε τους βολεύει τα επικαλούνται;
Τι άλλο μένει στους πολίτες αυτής της χώρας από την αυτοδικία, όταν οι εισαγγελείς παρεμβαίνουν μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ στην υπόθεση της Κερατέας, έπρεπε να γίνει θέμα στα κανάλια που χτυπήθηκε δημοσιογράφος, για να επέμβει εισαγγελέας, ενώ είχαν προηγηθεί έκτροπα από την πλευρά των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων της περιοχής και το αυτάκι φαρισαίων ή γραμματέων δεν ίδρωσε μια στάλα;
Κύριοι πολιτικοί,
1.κανείς απλός πολίτης δεν κυκλοφορεί με τη συνοδεία δύο αστυνομικών που του παρέχει το κράτος σας, ακριβώς επειδή το κράτος σας επεδείκνυε πάντα με σχιζοφρενική αυθάδεια μια αδιαφορία προς τον πολίτη και τον θυμόταν μόνο σε πόλεμο και σε εκλογές, ενώ αντιθέτως προστάτευε πάντα τους ΒΟΛΕΥΤΕΣ (σωστά το γράφω), που χρειάζονται την προστασία του κράτους τους, αφού κατά βάθος ξέρουν ότι δεν είναι και τόσο αθώοι.
2. Αυτό το κράτος σας, από την ίδρυσή του, είναι μοιρασμένο σε δυο τάξεις: στους κοτσαμπάσηδες (κοτζάμ-πασάδες) και στον υπόλοιπο λαό. Στους τότε κοτζαμπάσηδες, όπως και στους τωρινούς χρωστάμε μια ζωή την κατάντια μας. Θυμίζω ότι οι τότε Έλληνες πασάδες και προύχοντες, δημογέροντες και επίτροποι ονειρεύονταν να διώξουν το Σουλτάνο από τούτον τον τόπο και να καθήσουν αυτοί σα μεγαλοτσιφλικάδες! Πήγαν δε και πήραν δυο δάνεια από την Αγγλία για τις "ανάγκες του Αγώνα" το 1823 και το 1824, τα χρέωσαν στον Έλληνα και μετά μεγάλο μέρος αυτών:
α.το έφαγαν μεταξύ τους,
β.το μοίραζαν ρουσφετολογικά για εξαγορά συνειδήσεων,
γ.το χρησιμοποίησαν στον εμφύλιο του 1824-25, για να επιτεθούν κατά των οπλαρχηγών που ήθελαν μια Ελλάδα που ν' ανήκει στο λαό της και όχι στην πλουτοκρατία και άφησαν να πέσει το Μεσολόγγι,
3.Οι ίδιοι έστειλαν τον Κολοκοτρώνη φυλακή, σκότωσαν το γιο του τον Πάνο, δολοφόνησαν τον Ανδρούτσο, αφού τον πέταξαν ευνουχίζοντάς τον από τα τείχη της Ακρόπολης και πόσους άλλους αγωνιστές που τους εξαφάνισαν και ιστορικά,
4. Αυτοί εκτέλεσαν και τον Καποδίστρια, γιατί έμπαινε εμπόδιο στα σχέδιά τους και με τις ευλογίες τους ήρθε ο Όθωνας...
Και άλλα πολλά που να τα θυμάμαι τώρα και να συγχύζομαι.
Γνήσια τέκνα της τότε πλουτοκρατίας είναι και οι σημερινοί πολιτικοί. Δείτε το θέμα και συνειρμικά. Εγκατέστησαν τη βο(υ)λή τους στο παλάτι του άλλοτε βασιλέα της Ελλάδας. Οι τότε δυνατοί έπεισαν το λαό να τον διώξει και μετά στρογγυλοκάθησαν οικογενειοκρατικά και έγιναν και 300 (δεν υπολογίζω το συμφερτό των ατόμων που γύρω τους μαζεύουν και τρώνε τον αγλέορα).
Και έτσι φτάσαμε εδώ που είμαστε...
Να θυμήσω όμως και έναν νομοτελειακό νόμο:
Όσο η βία, η ανισότητα, γιγαντώνονται, όσο κανένα δημοψήφισμα δεν εκτελείται, κατά τις γραφές του Συντάγματος που οι ίδιοι επικαλούνται κατά το δοκούν, όσο διαστρεβλώνονται οι νόμοι και μένουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι της νέας τραγωδίας που έφεραν οι ίδιοι εδώ, όσο αποφασίζουν με νομοσχέδια που μόνοι τους ψηφίζουν ερήμην του λαού, όσο μένουν αλώβητοι και οι ίδιοι και οι μισθοί τους, όσο ζητούν από το λαό να πληρώσει τη νύφη από δικές τους παραλείψεις και ιδιοτέλειες, τόσο είναι δικαίωμα και εθνική επιταγή του λαού να τους ξυλοφορτώνει, όταν και όπου τους βρει! Αυτό, μακάρι να το είχα πει εγώ πρώτη, αλλά με πρόλαβαν οι αρχαίοι Έλληνες και οι Διαφωτιστές.
Το λοιπόν κύριοι βο(υ)λευτές:
-Αυξήστε τον αριθμό των σωματοφυλάκων σας, γιατί το ξυλοφόρτωμα θα συνεχιστεί. Ήταν συνηθισμένη η βο(υ)λή σας από την ύπαρξη πραιτωριανών που σας περιφρουρούσαν ανέκαθεν.Δεν είναι δα καινούργια τακτική σας και αυτό.
-Μην κυκλοφορείτε κατά μόνας και ανέμελοι, κυρίως την ώρα που περνά από μπροστά σας πορεία διαδηλωτών που φωνάζουν για το ψωμί τους και τη χαμένη περηφάνεια τους, ενώ έχετε πιεί το καφεδάκι σας προηγουμένως.
-Κλειστείτε στις βίλες σας, που με το αίμα του λαού χτίσατε, και παίξτε βιντεοπαιχνιδάκια, μέχρι να δούμε και εμείς πώς θα περάσει το κακό από πάνω μας. Εμείς εδώ, θα τη βρούμε την άκρη. Πάντα τη βρίσκαμε!
-Έχετε και εναλλακτική: επιβιβαστείτε στο πρώτο αεροπλάνο που βρίσκετε μπροστά σας και φύγετε για το εξωτερικό. Εκεί θα έχετε να ασχοληθείτε με γκλοφ ή να διδάξετε σε ξένα πανεπιστήμια οικονομικά (κοίτα τη θυμήθηκα τώρα:τη γνωστή τακτική των προκατόχων σας, που σε δύσκολες στιγμές για το Έθνος, την έκαναν για το εξωτερικό και μόλις περνούσε το κακό, επέστρεφαν ως εθνοσωτήρες). Πάντως και εκεί δε θα πεθάνετε της πείνας. Έχετε μαζέψει πολλά δικά μας λεφτά σε ξένες τράπεζες και θα βγάλετε τα υπόλοιπα χρονάκια της ζωής σας.
Κύριοι βο(υ)λευτές...Ελήφθη το Μήνυμα;

3 σχόλια:

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Η Ελλάδα βρυχήθηκε Κίρκη!..
Και είναι η Αρχή! Και το άλφα κεφαλαίο γιατί, τώρα είναι να δωθεί η Μεγάλη η Μάχη!
Η Μάχη που θα γράψει χίλιες ιστορίες!
Η Μάχη των ΕΛ λήνων, Η Μάχη των Ανθρώπων ενάντια στο σκότος!..
Κι ο Άνθρωπος θα Λάμψει!!!
Κι οι "Έλληνες μέσ’ στα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο :
Ε Λ - Ε Y Θ Ε Ρ Ι Α"!!!

Το Κλέος της Νίκης είναι μαζί μας!!!
Αντάρτικους χαιρετισμούς!!!

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

ξεχείλισε πια η οργή... βγήκε στους δρόμους... οι καναπέδες άδειασαν... είθε ν' αδειάσουν κι άλλοι!

habilis είπε...

Μια χαρά τα λές!
Υπάρχει οργή.
Υπάρχει και αμηχανία γιατί τώρα ανακαλύψαμε ότι ψηφίζαμε για χρόνια ανίκανους και διευθαρμένους πολιτικούς.

Ποτέ δεν θα ανακαλύψουμαι όλοι μας ότι ο Ελληνας ματώνει για χρόνια περισότερα κεφάλια στα ποδοσθαιρικά χαρακώματα (στην Τούμπα ,στο Αλκατράζ στο Καραισκάκι) από αυτά τα κεφάλια των πολιτικών.

Πολλά κεφάλια πρέπει να σπάσουν (όχι για να δούμαι αν έχουν μυαλό μέσα) αλλά γιατί οι πολιτικοί δεν έχουν ιδέες και αντιγράφουν την ποδοσφαιρική λογική του υπερήφανου αγνού με ιδανικά οπαδού.
:-))