Τα μάτια του Ρα...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑ ...γέννησαν άλλο ένα blog,
το "Σαν τατουάζ"!
Το νέο blog είναι όμως για γερά νεύρα! Δηλαδή:
http://like-tatoo.blogspot.com/

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΠΑΩ... ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ...

Θέλω να λείψω για κάποιες μέρες. Βαρέθηκα στο μικρό νησί μου και πάω μια βόλτα την Ελλάδα. Με κούρασε το πέρα- δώθε στα ίδια και τα ίδια. Ούτε ναυαγοί πια, δεν επισκέπτονται τις όμορφες παραλίες του τόπου που κατοικώ.
Πριν αιώνες- πάει καιρός και δε θυμάμαι τώρα ούτε ονόματα, ούτε διευθύνσεις- κάτι τύποι ξέμπαρκοι είχαν αράξει στο νησί μου, γυρίζοντας , λέει, από μεγάλο πόλεμο, αλλά άρχισαν να γίνονται ενοχλητικοί και με το ραβδάκι μου τους μεταμόρφωσα σε ζωάκια. Έτσι απόκτησε και πανίδα το νησάκι μου και εγώ είχα κάτι να ασχολούμαι. Αλλά από τότε τίποτα. Α, ψέματα λέω. Είχε περάσει και ο Ερμής μια βόλτα από δω , για να ξαποστάσει λίγο. Του'χε δώσει ένα φάκελο να μεταφέρει ο Δίας σε κάποιο θεό στην Αίγυπτο και στο γυρισμό είπε να μ' επισκεφτεί. Φάγαμε και ήπιαμε εκείνο το βράδυ, του σκασμού. Πάνω στην αμβροσία και το νέκταρ γελούσαμε με την καρδιά μας, με κουτσομπολιά από τον Όλυμπο. Μας πήρε και το ξημέρωμα από τα τόσα που λέγαμε! Και έπειτα... τίποτα!
Και τα χρόνια περνούσαν και οι αιώνες μαζί τους. Και ούτε βαρκούλα, ούτε πανάδικο δε φαινόταν στον ορίζοντα. Νέα για πολύ καιρό δεν είχα και δεν έχω από τον έξω κόσμο. Γι' αυτό την κάνω με ελαφρά κυματάκια... για να δω και να μάθω τι γίνεται εκεί έξω. Και τον Ερμή, άμα τον πετύχω πουθενά, θα τονε' βρίσω. Τού' χα ζητήσει να μου φέρει ένα άρωμα από τη Λυδία, άμα ξαναπερνούσε από δω, αλλά λησμόνησε την παραγγελιά μου, και από ό,τι φαίνεται, και μένα την ίδια.
Έκοψα λοιπόν, ξύλο από κέδρο και φλαμουριά. Ύφανα πανιά και έφτιαξα κουπιά. Κατασκεύσα ένα όμορφο σκαρί και αύριο θα το ρίξω στη θάλασσα. Το ζωγράφισα κιόλας. Το έφτιαξα γοργοτάξιδο για να με πάει σε πολλά μέρη. Μα δε θα λείψω για πολύ. Σε μερικές μέρες θα γυρίσω πάλι πίσω. Έτσι λέω δηλαδή. Εκτός και πέσω πάνω σε κακό καιρό. Να θυμηθώ να μην περάσω από τη χώρα των λωτοφάγων και ξεχαστώ. Γιατί, όσο νά'ναι το νησί, το νησάκι μου, θα μου λείψει.
Γι΄αυτό, σε όποιον τύχει και περάσει από εδώ - που δε νομίζω να περάσει και κανείς, αλλά λέμε τώρα- αφήνω τούτο το σημείωμα:
"Πάω και έρχομαι".
Για λίγο μόνο. Για τόσο δα.
Όσο χρειάζεται να κλείσει ένα παιδί τα μάτια του και να ονειρευτεί.
Φιλιά

Υ.Γ. Ερμή, αν τύχει και περάσεις, όσο θα λείπω, άφησε το άρωμα στο κατώφλι. Και τα ρέστα από τα λεφτά που σου' χα δώσει, κράτα τα για τον κόπο σου!



8 σχόλια:

Aristodimos είπε...

Νασαι καλα οπου κι αν πας και καλα να περασεις εκει που θασαι...

Και μην νοιάζεσαι... θαχω εγω τον νου μου για τον Ερμη και θα του μεταφλερω οσα ειπες...

Αλλωστε... συγκάτοικοι ειμαστε στον Ολυμπο.

Αρης

Άθεος είπε...

Εσείς οι θεοί φιλοξενείτε άθεους;

Χάρις είπε...

Καλό άνεμο!
Αν τύχει και δεις γοργόνες, μην τις ρωτήσεις τίποτα, κουράστηκαν να λένε τα ίδια και τα ίδια, ξέρω, μου το έχουν πει. Αλλά αν δεις εκείνο το ρεμάλι τον Ερμή, πες του ακόμα περιμένω ένα δέμα και θα τον μαδήσω αν αργήσει!

Φιλί
και
καλά
τα-ξύδια

politis athinaios είπε...

Να περνάς καλά Κίρκη μου. Να μας φέρεις καινούργιο αέρα... Αυτόν εδώ τον βαρεθήκαμε...
Χαιρετισμούς...

ΑνωΡά7 είπε...

Άντε που είσαι μας έλειψες...

Άθεος είπε...

Εσύ πού είσαι;
Πάω σε σένα και βρίσκω την Κίρκη, έρχομαι εδώ και βρίσκω εσένα!

Aristodimos είπε...

Οποτε με το καλό γυρίσεις Ριξε μια ματια εδω ... για μια πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών που ξεκινήσαμε και προώθησέ την κι εσυ αν θελεις.

Ευχαριστω

Αρης

ΚΙΡΚΗ είπε...

*Αριστόδημε, φίλε μου...
Σ' ευχαριστώ που με θυμάσαι και θα'χεις στο νου σου και τον Ερμή...μιας και συναντιέστε στον Όλυμπο!
Μπήκα και εκεί που μου πρότεινες και το έχω προωθήσει το μήνυμα- πρωτοβουλία!Ευχαριστώ που με ενημέρωσες!
Φιλιά γλυκά, μόλις επέστρεψα...

* Φίλε Άθεε,
βεβαίως και εμείς οι θεοί φιλοξενούμε άθεους! Μάλιστα μας αρέσει πολύ η παρέα σας!
Φιλιά

Χάρις...καινούργια φίλη,
Για το ρεμάλι τον Ερμή...αμ του'χω και εγώ πολλά ράμματα για τη γούνα του! Ευχαριστώ για την ευχή με τα τα-ξύδια. Έπιασε...τόσο που πρίστηκαν τα πόδια μου από το αλκοόλ και απέκτησα και ουρικό οξύ! Τώρα ο γιατρός μου έδωσε μόνο μια συμβουλή:μου επιτρέπει μόνο ταξίδια!
Φιλάκια και νά'σαι καλά που πέρασες από το σπιτικό μου

*Αθηναίε πολίτη,
Ευχάριστη έκπληξη, μα τον Δία! Μου έλειψες και εσύ και όλη η παλιοπαρέα. Σε φιλώωωω γλυκά

* ΑνωΡά7,
έκανα μια γύρα την Ελλάδα! Τώρα έχω επιστρέψει για να σας συναντήσω όλους.
Φιλιά στη μουρίτσα σου