Τα μάτια του Ρα...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑ ...γέννησαν άλλο ένα blog,
το "Σαν τατουάζ"!
Το νέο blog είναι όμως για γερά νεύρα! Δηλαδή:
http://like-tatoo.blogspot.com/

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Και είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες...

Και είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες...στην αγαπημένη μας πατρίδα που την ταλαιπωρούν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι την αγαπούν, γι' αυτό και τους τιτλοφορώ "οι 300 του Εφιάλτη", σαν εκείνους τους 300 του Λεωνίδα...αλλά από την ανάποδη! ΘΥΜΙΖΩ:

  • Πώληση του Ο.Τ.Ε. : Τα συχαρίκια μου! Τώρα οι τσέπες σας οι ιδικές σας και των προσκείμενών σας -φιλικά πάντα-θα έχουν περισσότερα μπικικίνια να κουδουνάνε! Μόνο που τούτο που πουλήθηκε, όπως και άλλα που πουλήσατε και άλλα που 'τοιμάζεστε να πουλήσετε, δε σας ανήκανε, ούτε σας ανήκουνε, ούτε θα σας ανήκουνε. 'Ηταν δικά μας και τα εκμεταλλευτήκατε, σα να' τανε τσιφλίκι σας...Εμείς τα πληρώσαμε με αίμα και ιδρώτα και εσείς τα δώσατε σε εκείνους που έχουν πολλά, για να' χουν περισσότερα και δίπλα σε αυτούς να' χετε και εσείς...Να μετέχει και ο ιδικός σας σε μια ποδοσφαιρική ομαδούλα...να τη μετοχοποιήσει και αυτήν...Άσε που τώρα και από την επικοινωνία της κυρα-Σωτηρούλας με την ξαδέρφη της από το χωριό Λιβαδάκι θα έχουν κέρδη οι Γερμανοί εταίροι μας….
  • Προετοιμασία πώλησης Δ.Ε.Η. : Αχ μην την ξεχάσετε! 'Έχει και αυτή πολλά λεφτά! Έχει παράδες μπόλικους να σας προσφέρει. Γι' αυτό βάλατε και εκεί ένα «μεγάλο κεφάλι» που παίρνει 2 μισθούς -και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος- και τους αύξησε κιόλα, μόλις αναρτήθηκε η σημαιούλα των τίτλων που πήρε. Βάζει μάλιστα και ανθρώπους που πήραν σύνταξη πρόσφατα από τη Δ.Ε.Η. σε θέσεις συμβούλων, για να παίρνουν και μισθό! Εξαιρετικά! Και σύνταξη και μισθό! Φαίνεται δεν τους έφθανε και το εφάπαξ… Να πού πάνε τα λεφτά του Έλληνα πολίτη. Τώρα συνεδριάζει «το μεγάλο κεφάλι» εν κρυπτώ, πότε από εδώ και πότε από εκεί, με κάτι άλλους Γερμανούς πόσο να δώσει το ρεύμα, γιατί το τηλέφωνο το δώσαμε...πάει! Κάτι μου λέει πως και αυτός θα πάρει πολλά για μεσαζιλίκι. Σαν τον άλλο...
  • Τα καμένα παραμένουν καημένα: Εκείνη η έρημη γη τώρα πουλιέται σε τεμάχια σε κάτι μεγαλοκεφάλαια να χτιστούν και εκεί μπετά σύννεφο και ντουμάνι. Το δέντρο και το χόρτο της γης τα πουλιά και τα ζώα των δασών δε φέρνουν παραλίκι, όπως τα αποτεφρωμένα. Έχει άλλη ομορφάδα το κάρβουνο. 'Έχει και άλλη οσμή. Αυτήν της καμένης σάρκας των ανθρώπων που κάηκαν εκεί, των περιουσιών που χάθηκαν. Και εσείς παίζατε τους περίλυπους και πηγαίνατε και ξαναπηγαίνατε εκεί, στους ταλαιπωρημένους τόπους, για να σας πιάσει και ο φακός των καλαναρχών και να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον σας...Τζιμάνια μου!!!Πώς αντέχετε να αντικρίζετε τις ματιές των μικρών παιδιών; Πώς αντέχετε να τάζετε λαγούς με πετραχήλια στους γονείς τους για ψήφους, όταν έχετε μολέψει, χαλάσει και διαλύσει τον αέρα, το νερό και τώρα αφήνετε εγκληματικά να καίγεται η γη που πατούνε;
  • Ακρίβεια, βενζίνη, τρόφιμα: Καλέ όλο μέτρα είστε! Σαράντα και οχτώ από δαύτα θα μας κάνουν, λέει, τη ζωή καλύτερη. Αμ δεν πρόκειται. Μαντάρα τα έχετε κάνει εσείς και όλοι αυτοί σαν και εσάς, που ρημάζετε τον κόσμο και αφήνετε τους πολύ λίγους να τρώνε με χρυσά κουτάλια, μοιράζοντας ψίχουλα από ό,τι τους περισσεύει… Ένα είναι το μέτρο: δώστε στον κόσμο 1500 Ευρώ και θα δείτε πού θα πάει η ακρίβεια! Αλλά… φοβάστε! Θα σας πιάσουν από το λαιμό οι εφοπλιστές , οι μεσάζοντες, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι και τότε… αλίμονο σας!
  • Μπάχαλο - Παιδεία: Τη φτάσατε στα όριά της! Στένεψε και η αντοχή των φοιτητών… Τώρα σας εγκλωβίζουν και τους τρέμετε. Τους τιτλοφορείτε «εξωκοινοβουλευτική αριστερά» και νομίζετε πως θα φοβηθούν και θα κάνουν πίσω… Αμ δε! Τώρα θα εισπραχθούν τα χάλια τόσων και τόσων χρόνων που φτιάξατε με την αδιαφορία σας και τα λίγα λεφτά που δίνατε από τον προϋπολογισμό του κράτους! Τώρα τα παιδιά σας και τα παιδιά μας σας δείχνουν έμπρακτα τι τα μάθατε. Αυτά τους διδάξατε. Μαζί με τη διάλυση του κράτους που επιχειρείτε, είπαν και αυτά να σας βοηθήσουν σε έναν τομέα και να σας διευκολύνουν… Εκείνο που φοβάμαι όμως είναι ότι σας διευκολύνουν να μπάσετε στη χώρα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με την απαξίωση των δημόσιων πανεπιστημίων! Είδομεν…
  • Οργισμένοι πολίτες: Στην Καλλιδρομίου κάνανε ντου σε ένα σούπερ μάρκετ, βουτήξανε μακαρόνια, γάλατα, χαρτιά τουαλέτας, κονσέρβες και τα μοιράσανε στους περαστικούς απέξω. Είχε και λαϊκή, ημέρα Σάββατο, και έγινε της μουρλής… Μαγκιά τους! Άντε να διευρυνθεί αυτό το μέτρο. Τα συχαρίκια μου σε όσους το εμπνεύστηκαν. Η εκδίκηση του ταλαιπωρημένου και απογοητευμένου καταναλωτή είναι εδώ… κλέφτικο, παραδοσιακά αντιστασιακό. Τρέμετε τώρα μεγαλοσουπερμαρκετίστες!

Τώρα κουράστηκα. Σα φθηνό τηλεοπτικό σίριαλ προβάλλουν οι εικόνες τούτες της, κατά τ’ άλλα, αγαπημένης και τόσο ταλαιπωρημένης πατρίδας μας από αυτούς που λένε πως την αγαπάνε και που τόσο χάλια τελικά την κυβερνάνε.

Εμείς οι πολίτες τούτης της γης που όλοι μέσα κάποτε θε να μπούμε, ψιθυρίζουμε «Γιούριααααα! Πίσω και σας φάγαμεεεεε» Προσμένω και την κραυγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: