Τα μάτια του Ρα...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑ ...γέννησαν άλλο ένα blog,
το "Σαν τατουάζ"!
Το νέο blog είναι όμως για γερά νεύρα! Δηλαδή:
http://like-tatoo.blogspot.com/

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Εκείνη τη νύχτα...Ιούλιος, του 2009




Ήμουν εκεί! Τους είδα! Μαγική βραδιά που τη σιγοντάριζε άπνοια, ζέστη αφόρητη και κόσμος κρεμασμένος από καθίσματα, κερκίδες, σκαλοπάτια...Στην αρένα άλλοι όρθιοι. Όλοι όμως άκουγαν, χόρευαν, άναβαν στις μπαλάντες αναπτήρες. Πίσω από μένα ένας γέροντας με μακρύ μαλλί, δίπλα του ένας πιτσιρίκος γύρω στα δέκα και παραδίπλα ο μπαμπάς του με μαύρη μπλούζα και μαλλί μέχρι τους ώμους...
Τρεις γενιές εκεί. Γυναίκες, άνδρες, μικροί μεγάλοι, ψιθύριζαν στίχους, κραύγαζαν στίχους και εκείνοι εκεί, πάνω στη σκηνή...έπαιζαν ασταμάτητα.
Δεν μας πείραζε ούτε η ζέστη, ούτε η υγρασία, ούτε που ήμαστε ο ένας πάνω στον άλλο. Άναβαν και έσβηναν τα φλας, οι φωτογραφικές μηχανές πήραν φωτιά.
Το ίδιο και οι ψυχές όλων.
Ήμαστε εκεί. Φορτωμένοι κάποιοι με εικόνες από την εφηβική τους ηλικία, τότε που αγόραζαν δίσκους βινιλίου για να τους έχουν και να τους ακούν στο σπίτι, με το χαρτζιλίκι που το μάζευαν καιρό. Άλλοι σε κάποιο τραγούδι τους έδωσαν το πρώτο φιλί, άλλοι έκαναν το πρώτο τους τσιγάρο, άλλοι έβαζαν το κασετόψωνο να παίζει τέρμα τη μουσική τους στο δωμάτιο για να κλάψουν εκείνον ή εκείνην που έχασαν.
Ήταν εκεί και οι πιο μικροί, που τώρα έβλεπαν τους θρύλους της ροκ μπροστά τους μαζί με το δικό μας το Βασίλη που, σε κάποιο τραγούδι, τους αγκάλιασε και τραγούδησαν μαζί...
Ήταν η βραδιά που έλεγες πως δεν πάει, θα σπάει η καρδιά σου από τα συναισθήματα, τις αναμνήσεις, τις εικόνες, τους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας και των ντραμς. Και είχε και η φωνή των SCORPIONS αυτό που είναι το ροκ!
Και από πάνω μας ένα φεγγάρι...Όλο πάνω μας εκείνο το φεγγάρι...
Εκείνη τη νύχτα, με τη ζέστη, την άπνοια, την υγρασία...κολλημένοι και 'μεις πάνω στους ήχους, στο φεγγάρι, στο αίσθημά μας.
Εκείνη τη νύχτα...Ιούλιος, του 2009, έξι του μηνός, νύχτα με πανσέληνο σχεδόν...
Humanity

5 σχόλια:

Σταλαγματιά είπε...

Ήσουν στην συναυλία;
Πω πω ζηλεύω τόσο κι εγώ ήθελα να πάω.
Ήθελα να ακούσω ζωντανά τους θρύλους αυτούς και φυσικά τον αγαπημένο μου Βασίλη.
Είσαι πολύ τυχερή που πήγες μπράβο : ))

Aristodimos είπε...

Νυχτα μαγική ανάμεσα σε τετοιους θρύλους που γενιές με την μουσική τους ταξιδεύουν...

Καλό καλοκαιράκι σου ευχομαι

Αρης

ΑνωΡά7 είπε...

Ημουν και εγώ εκεί καλέ.....Αλλά που να σε δω ανάμεσα σε 40.000 κόσμο...


φιλάκια!!!

ΚΙΡΚΗ είπε...

Αρχίζω ανάποδα την επικοινωνία μου:

*ΑνωΡά7, ήσουν εκεί;;; Φοβερό! Οπότε θα κατάλαβες ότι σε όσα λέω δεν είναι υπερβολές! Είμαστε ροκ εντέλει...και είμαστε πολλοί! Χαίρομαι πολύ που μπόρεσες και τους απόλαυσες!
Αν και δεν σε βρήκα, τώρα που μου το είπες, νιώθω ότι ήμαστε μαζί!
Σε φιλώ γλυκάάά!Μια θερμή αγκαλιά και μια μεγάλη Καληνύχτα, μάτια μου!

*Αριστόδημε, φίλε μου,
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Το ίδιο σου εύχομαι και εγώ: Καλό καλοκαιράκι και σε σένα και με ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν! Ελπίζω να στναντηθούμε...ίσως...ποιος ξέρει σε κάποια συναυλία...
Φιλιά και αγκαλιά

*Αναστασία μου,,
Δε χρειάζεται να ζηλεύεις!
Από ό,τι γνωρίζω έρχονται οι Scorpions στην Ελλάδα πολύ συχνά... Οπότε... τι θα λέγατε, μέσω μπλογκς να συνεννοηθούμε να βρεθούμε και να πάμε την επόμενη φορά όλοι μαζί;
Μια μεγάλη αγκαλιά και φιλάκια και στα δυο μαγουλάκια!

Άθεος είπε...

Τι να πω κι εγώ, που πάω κάθε χρόνο!
Και του χρόνου θα έρθουν και πάλι εκεί θα είμαι!
...λέω κι εγώ... από πού έρχεται ετούτη η φιλική ζαστασιά...
...βλέπεις εκεί νιώθεις με όλους φίλους!